102-104

Företagsläkaren ringde mig idag, på två veckor har mitt Hb ökat från 102 till whooping 104. Ferretinet hade åtminstone gått upp från 4 till 7, men jag fick Cyklo-F utskrivet och uppmanades att genast byta från Hemofer till Niferex, två tabletter om dagen. Nytt prov i mitten av januari. Och håglösheten? Det hänger ihop förstås. Det blir väl till att käka blodpudding. Min man tröstade mig och sa att t o m Allan Edwall (också vegetarian) åt blodpudding. Förresten, det här med att inte äta kött? Varför blir man så ifrågasatt hela tiden? Borde det inte vara tvärtom? Jag kan tycka att det är OK att folk som känner mig frågar varför, men alla andra? Jämt? Åh jag måste tuffa till mig. Ställa frågan "Och själv då, varför äter du kött?" lite oftare. I'm the good guy. Less bad då. Jag försöker ju åtminstone.

Nytt år, nya tag

Håglösheten har inte riktigt släppt, men det har i alla fall varit en trevlig jul. Ingen stress, inga bråk, bara massa god mat och kanske t o m något som kan kallas julgläje. Åtminstone tindrade barnens ögon lite, om man bortser från att åttaåringen vid flera tillfällen grät över saker lillebror hade fått och inte han. Nu väntar jag bara på att barnen ska komma ner i varv så att vi kan slappna av lite under julledigheten. De är extremt speedade men jag har goda förhoppningar eftersom förra jullovet slutade med att de till slut slappnade av. Jag har sökt ett jobb förresten. Ett med åtskilliga tusen färre i lön men med tydligare mål och mening inbillar jag mig. Jag är ledig tolv dagar till! Lyckan!

Håglösheten

Hösten har präglats av en slags håglöshet. Ett evighetsprojekt på jobbet, en chef som inte fattar hur man lägger upp forskningsprojekt (och motarbetar varje försök att göra det) samt en svår järnbrist. Många saker verkar spela in, men egentligen är inget riktigt dåligt. Förutom järnbristen, men det hoppas jag ska ordna upp sig med en massiv kur av järntabletter. Det känns oförskämt att klaga när man har fast jobb, men jag tappar verkligen orken så fort jag sätter mig på tåget dit. Nåväl, dags att sluta gnälla, slänga i sig några järnpiller och hitta ett nytt jobb.

God Jul! Obs! Det är brända mandlar, inget...

img_3658 (MMS)

God Jul! Obs! Det är brända mandlar, inget annat!