Världens bästa mammaBarnen gör knappast vågen när jag bakar bullar, men bekantskapskretsen på fejjan står i givakt. Folk tror att jag bakar varje vecka och inte två gånger om året som det är i verkligheten. Det blir så när man lägger upp ALLA bullbak på fejjan...

Rosa mageFamiljens äldsta barn, blir nio i maj. Katterna är kvar trots allergiska familjemedlemmar (jag, mannen, stora). Och hon vill inte bli kliad på magen. Hon bara fejkar.

Cajsita

Jag är väldigt förtjust i Cajsita, ursöta smycken till vettiga priser. Varför inte ett par rosor i öronen? Finns också hos Plezuro som även har mycket fina kläder av svenska designers.

Dagens köpingEtt par rejäla arbetsskor med stålhätta att använda vid kundbesök. Inga powersuits här inte. De är långt ifrån de coola skor med stålhätta jag bar för 20 år sedan. Då hette de
Getta grips och Carolina Engineer Boots. Men de är åtminstone svarta.

Jag är med

Visst, visst, man ska vara så käck och positiv...Men nu har det runnit över och jag är så genomless på vinterskiten så jag snart får tuppjuck. Jag vill gå med i den här klubben, alla kriterier stämmer på mig. OK, jag bor inte i Karlstad, men det är väl en petitess i sammanhanget? Yvonne? Är du medlem?

Hej

du som vill att jag ska mejla svar på en fråga till dig! Jag mejlar bara folk jag har ett hum om vilka de är eftertersom jag har en någotsånär anonym blogg och mitt namn syns när jag mailar. Jag är för lat för att skaffa ett anonymt mailkonto eller mecka med dold avsändare... Svaret på din fråga är i alla fall att jag varken betalat moms eller frakt när jag skickat efter Dermalogica från Jersey Beauty Company, de är bra, jag handlar ofta där.

Surdeg

Har kommit igång med surdegsbakandet. meeeen. Jag är inte helt förtjust i att ha rågmjöl i degen. Ja vill ha rågmjölsfritt. Degen beter sig så konstigt om man ens har en deciliter rågmjöl i. Konsistensen blir skum. Degen blir stum. Det är svårt att avgöra när den är färdigknådad och den reser sig inte ordentligt vid jäsning. Hållbarheten blir sämre än med vildjäst och bröden blir plattare. Jag är skeptisk. Gör ett par försök till. Jag kanske ändrar mig?

Hack

Någon försökte hacka mitt e-postkonto. Märklig känsla.

Måste lära mig

Måste verkligen lära mig att inte köpa BikBoks jävla skitkläder. Snyggaste koftan, noppig efter några veckor och snålhelten bedrar visheten varenda gång!

Lånat av Amanda

Tackar Amanda för ett inlägg som skrev sig själv trots att jag har viss brist på inspiration just nu...


Som läsare är jag: Intensiv, läser varje döminut. Känner mig naken utan en bok i väskan

Som bloggare är jag: Velig, vet inte om jag ska ha en rolig blogg eller en allvarlig

Senast lästa bok: Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren

Senast köpta bok/böcker: Surdegsbröd, recept och tips från en hemmabagare av Martin Johansson

Favoritdeckarförfattare: Ingen deckarälskare, gillar dock James Ellroy och Leif GW Persson

Jag läser allt av: Haruki Murakami, Monica Fagerholm, Douglas Coupland (men nuförtiden blir jag bara besviken)

Jag läser helst inte (genre/författare): Tantsnusk, chiclitt (samma sak?), Prettolitteratur som Martina Lowden gillar, ha ha om hon ger en bok bra betyg så är det ingen idé att läsa den, jag är inte tillräckligt bildad!

Vid hyllan för fackböcker letar jag: Biografier. Böcker om kriminella gäng och böcker om tillsatser i mat. Den bästa bok jag läst: Det är aldrig försent att ha en lycklig barndom av Ben Furman hittade jag bland fackböckerna

Förutom svenska läser jag gärna: På engelska.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson

Högst upp på min bok-önskelista just nu står: Stäppvargen av Herman Hesse, Äcklet av J-P Sartre, Några böcker av Ellroy, Guru av Zac O'Yeah, Reglerna av Sara Mannheimer.

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Ett andetag djupt är livet, Paul Anderssons samlade verk. Böcker av Matts Bergmark. En version av Hamlet jag en gång hade och förlorade. Stäppvargen och Äcklet, varför varför finns de inte i nya upplagor?


Jobbe

Det är märkligt att vara den som inte kan ett smack på jobbet. När jag disputerade var jag verkligen expert på mitt område. Om något gick fel ver det inte svårt att klura ut hur jag skulle göra istället. Här är jag så grön, så grön. Jag kämpar och försöker, men misslyckas hela tiden. Jag får misslyckas, de är så snälla så, men det känns bara så ... konstigt. Jag jobbar i en helt annan skala med helt andra saker och jag förstår verkligen inte vad som händer. En tant sa att i början känns det som om det är processerna som styr en, men efter ett tag är det man själv som styr. Så det är väl bara, på't igen. Misslyckas och misslyckas och till slut sitter det väl? Man ska honas in med de här nya männisorna också. En del är fantastiska. Andra är mindre fantastiska. Och en del är inte kul alls. Som på alla jobb!

Växtvärk

Det är skönt när barnen växer och blir självständigare men det gör också ont. Vissa saker är jobbigare. Som att lilla killen har flyttat ut ur vår säng och sover i egen säng inne hos storebror. Storebror kommer över varje natt, men treåringen verkar lättad över att få sova själv. Jag saknar honom. Bland sakerna som går lättare är att storebror tog sitt första bad själv idag, jag lyssnade med ena örat och pratade med honom när han varit tyst för länge, men fram tills nu har jag alltid suttit hos honom  när han badat. Förvisso har han nästan alltid haft sällskap av lillebror, men ändå. Ibland är det svårt att avgöra när det är dags att ta nästa steg. Det här steget har jag inte ont av, inte stora killen heller. Jag glömmer ibland att de växer av lite ansvar! I skolan får de träna mycket mer på det.

Geeez

Åh Jesus-sandaler tänkte jag och klickade på länken, snacka om seriösa jesus-sandaler! Dock snygga!

Kortison

Efter strålningen har mamma fått kortison för att inte hjärnan ska svälla upp. Tydligen kan vissa människor bli maniska som en bieffekt av kortisonet. Det är vad som hänt min lilla mamma. Hon är upptrissad, pirrig och pratig. Kan inte sova ordentligt. Fast hon har märkt det själv och fattat att det måste ha med kortisonet att göra. Puh. Vem trodde att en sån harmlös medicin kunde sätta sprätt på små tanter?

Sämsta sidan

Idag har jag visat mig från min värsta och bästa sida. Värsta sidan i föräldraskapet genom att bli rikitgt asförbannad och skrika åt barnen. Bästa sidan genom att baka fantastiskt bröd för hela veckan, laga fantastisk mat så alla blev mätta och nöjda, tvätta kläder så vi har rena trosor och kallingar i veckan som kommer, storhandla så det finns mjölk till kaffet och smör till brödet. Ändå är det känslan av bråket som sitter i. Kan bero på att jag drack två glas vin igår. Nuförtiden blir jag tungsint så fort jag dricker. Trots att jag inte ens blivit full. Så jäkla meningslöst. Nåväl, surdegsbrödet blev fantastiskt och för att fortsätta i samma anda testar jag att göra ett filmjölksbröd jag blivit tipsad om. Det luktar gott.

Vildjäst ut - Surdeg in

Efter att ha bakat på vildjäst under en lång period ska jag begå surdegspremiär. Jag bakade iofs på surdeg för fem år sen men har förståttt att den surdegen inte var färdig. Problemet då var att jag inte hade en bra manual att följa. Men nu har jag en som bubblar och mår fin-fint i skåpet ovanför kylen, redo att invigas imorgon. Anledningen till att det funkar nu heter Martin Johansson. Hans blogg har verkligen blåst liv i mitt bakande och jag kan rekomendera att investera i hans bok. Allt och mycket mer står förstås i bloggen, men det kan lättare med en bok ibland. Det som är så fantastiskt med Martin är att han är generös och pedagogisk. Han delar glatt med sig av knep och förklarar hur det ska lukta, vilken konsistens som är bra och det finns ofta bilder att titta på. Sakanr man degblandare (assistent) kan bloggen kännas lite avskräckande, men jag hittade ett recept även för den som inte kan knåda!

Back to reality

Visst är det så, när jag väl kommer ut i friska luften, kommer till jobbet, jobbar några timmar, helt magiskt, shoppingsuget är som blortblåst. Men tunikan vill jag fortfarande ha. Min man tittar på länken och konstaterar torrt "Tunika is the new kofta". Jag har ganska många koftor. Till mitt försvar: Jag använder dem allihopa!

Tre loppor

Ponera att man hade tre loppor över och kunde lägga dem på en värra, vore det klokare att skaffa en mörkbrun, aningen mer neutral än älsklingen i hippiestil? Äh, jag går och lägger mig. Hemma tre dagar ger för lite perspektiv på tillvaron och för mycket tid på ebay. Med pengar som inte finns. Ameh, vid det här laget har jag i mitt huvud köpt följande: stövletter i ett inlägg nedan: 1700, handvärran fyra rader upp: 3200, klänning för 1000 och tunika för 750 samt ett nytt överdrag till soffan för 6000 och lite nytt porslin för jag orkar inte räkna efter.

From Hell

Är en ripperoman eller vad det kan heta på svenska. Det var tydligen dags för en bok om Jack the Ripper, så när en vän stack åt mig en välresearchad bok på svenska så slukade jag den. Och fast jag läst åtskilliga faktaböcker missar jag alltid att det finns ett par riktigt vidriga foton på två av offren och håller nästan på att krevera när de dyker upp. Igår hade jag helt ärligt svårt att sova för det hade blivit lite för mycket lemlästade kroppar, tarmar och uppätna njurar, huga.

Alltså

Det är så snyggt med alla stövletter som florerar, eller avkapade boots kanske är bättre att säga? Synd bara att jag får ont i både fötter och knän av såna raringar. Men om man sitter stilla? Och ler?

Metastaser och Mani

Mamma strålas för fjärde gången idag, det låter lovande ändå. De har ju hittat metastaserna på ett tidigt stadium. Intressantast är att hon låter så mansik varje gång vi pratar. Ska jag bli orolig?

Bytt är bytt

Jag är uppfostrad i kommunistisk anda och är socialist. Men de senaste valen har jag stått där och fingrat, både på sossarnas och miljöpartiets valsedlar. I sista stund har jag alltid valt gamla kära vänstern i alla fall. Tänk om de åker ur liksom. Men utan Gudrun är de bara skräp och efter att ha läst Peter Erikssons debattinlägg i DN (finns ingen länk) i morse så känns det ganska safe att byta till mp. Jag har alltid oroat mig för att de ska göra en "stockholmspartiet" efter valet och gå över till den mörka sidan, men nu tror jag på att de stannar på rätt sida mittlinjen och i år får de min röst. Jämställdhetsfrågan är nog den viktigaste för mig tillsammans med miljön. Så att ni vet ha ha.

Sjuk

Vaknade med mystiskt illamående, ont i kroppen, spränghuvudvärk. Detta trots nykter söndagkväll och kopparspiral. Alternativet som återstår är att jag är sjuk. Dessvärre är dagis stängt idag och jag är hemma, skruttig med treåringen from hell. Han slår mig, river mig, springer efter mig med klädnypor och kastar vällingflaskor på mig. Jag vet inte vad som flugit i ungen? Själv  när jag handväskfantasier och verklightsflykt, men snart far nog fan ur oss båda och vi kanske somnar en stund.

Kära Anna!

Innan jag började läsa din blogg var jag handväskoskuld. Jag skulle aldrig drömma om att köpa en väska för mer än en femhundring. Nu vill jag ha en sån här. Jag vill ha en NUUUU! Det är som en klåda. Jag vill ta mina surt ihopsparade pengar och beställa en pronto. Jag skulle ju ta körkort ju. Köpa en fin present till min man när han fyller 40. Lägga undan lite till hösten när vi ska leva på en inkomst en termin. Jag har ju liksom firat mitt nya jbb redan med nya stövlar och nya acne-jeans. Det enda som hindrar mig är min oförmåga att bestämma mig. Brun eller svart? Stor eller liten? Bäst att sova på saken va?

Snurr

Hemma igen efter ett besök i en annan stad, trött och snurrig. På dagisgården säger en fröken "Vi ses på tisdag", "Är du ledig?" undrar jag men - surprise surprise för de förvirrade päronen - dagis är stängt på måndag. Jag behöver en sekreterare. Eller en extra jag.

Döden - alternative endingHade tänkt skriva mer om döden, en hel serie inläg, men så tröttnade jag helt enkelt. Livet är för underbart för att hålla på att älta just nu. Avlsutar därför miniserien med en passande illustration. Den är inte äkta.

konspirationsteori

Kan det vara så att det faktiskt finns ett samband mellan den sänkta kommunalskatten och den kassa snöröjningen? Eller är jag bara paranoid?

Hoppa

Om man inte hoppat hopprep sedan ens ålder kunde skrivas ensiffrigt, är det inte lämpligt att värma upp inför ett träningspass med tio minuters hoppande. Det ser nämligen väldigt lustigt ut när man försöker gå de närmsta dagarna.