Nykläckt!

img_3306 (MMS)

Nykläckt!


Mata med myter?

Det är inte klokt vad mycket vi matas med genom media. Ibland stämmer det inte heller. Ett rykande färskt exempel är en undersökning som publicerades i dn ekonomi idag, den slår effektivt hål på på myten att folk skulle använda sina hus som bankomater, dvs belåna för att få loss cash. En annan myt vi matades med för ett tag sedan var att en upprörande stor andel av vab-dagarna som tas ut egentligen handlar om bidragsfusk. Det stämde inte riktigt. Så det här jäkla tjatet om att vi sländer för mycket mat? Jag känner inte igen mig. De jag pratar med känner inte heller igen sig. Är det också bara en jäkla myt som vi återigen matas med? Undersökningen man bygger på bestod av soporna från 72 hushåll i Bromma, f. ö.

Svaramedbaraettord

1. Var är din mobiltelefon? köket
2. Var är din andra hälft? jobbet
3. Ditt hår? lockigt
4. Din mamma? död
5. Din pappa? död
6. Det bästa du vet? sova
7. Din dröm i natt? snurrig
8. Din dröm/ditt mål? professor/forskningschef
9. Rummet du är i? vardagsrummet
10. Din hobby? baka
11. Din skräck? fåglar
12. Var vill du vara om sex år? Indien
13. Var var du igår kväll? hemma
14. Vad är du inte? tålmodig
15. En sak du önskar dig?
hopeskorna
16. Var du växte upp? Skogås
17. Det senaste du gjorde? fikade
18. Dina kläder? slappa
19. Din tv?
20. Ditt/dina husdjur? katter
21. Din dator? laptop
22. Ditt humör? tvär
23. Saknar någon? mamma
24. Din bil? volvo
25. Något du inte har på dig? päls
26. Favoritaffär? whyred
27. Din sommar? längtar
28. Älskar någon? mycket
29. Favoritfärg? lila
30. När skrattade du senast? 13:30
31. När grät du senast? söndags

Maken

Maken kommer hem och när jag gnäller säger han bara krasst, men har du sagt det till din chef? Ingen kommer att säga åååh här har vi en jätteduktig kemist som vi inte utnyttjar fullt ut. Och han har rätt. Dags att sluta gnälla och börja göra lite fotarbete.

Plan A. Undersöka om jag kan hitta ett sätt att utnyttja min potential bättre på det ställe jag jobbar på. Påpeka detta för min chef på det utvecklignssamtal som är på gång. Jag har faktiskt inte ett skit att förlora, jag har faktiskt en fast (i den mån det finns nu för tiden) anställning. De kommer inte ge mig kicken.

Plan B. Skicka mitt CV till varenda företag som kan tänkas ha ett mer stimulerande jobb åt mig.


Aaarghh

Som i något slags supervrål. Det är något som gnager. Inte helt nöjd med mitt jobb. Trodde det skulle bli bättre, och det blev det. Men ändå inte. Jag känner att en stor del av min kompetens är bortkastad här. Bra lön, snälla kolleger, men vad skulle de med en hel doktor till? Det hade funkat rätt bra med en vanlig kemist. Jag tappar gnistan lite också, det är så olikt det jag är van vid. Det är mycket, "det där har vi provat förut, det går inte" mycket detaljstyrning och dessutom en chef som tycker att långsiktig forskning är meningslöst. Och som tycker att män är bra mycket bättre än kvinnor.

De sov! Det blev en pojke! Mvh stolt faster

De sov! Det blev en pojke! Mvh stolt faster


Som på nålar... Min bror och svägerska åkt...

Som på nålar... Min bror och svägerska åkte in till förlossningen igår eftermiddag. Sen har jag inte hört ett pip. Snacka om att återuppleva en del av stressen kring mina egna förlossningar. Förmodligen har allt gått bra och de ligger och sover alla tre. Men stressen, den stressen.


Mmm

Söndagsjogg på isen och nybakt bröd. Stor och varm kärlek till min fina familj. Bra helg  på det hela taget.

Böjelser

Alla har vi olika läggning. Jag bryr mig inte så mycket om inredning. Kanske vore det underbart att leva i ett mittuppslag i Sköna hem (eller inte) men jag vet inte hur man gör för att få det så där, med ytor och färger och sånt. Har en väldigt vacker soffa och en mycket skön säng. Det räcker liksom. Men jag går igång på sånt här. I could do that! Mina bokhyllor är överfulla och min dröm är ett bibliotek med böcker från golv till tak. Jag vet exakt hur det ska se ut, vilka lampor, vilket bord, vilken stol, vilka färger i glasfönstret i taket....

Gnuggar händerna

Myser åt Wennstams fina försvar av Svedland. När jag la upp inlägget funkade inte länlen till Kjöllers inledande inlägg, funkar förhoppningsvis nu. Det blir mer intressant om man läser båda.

75% fibrer, 25% feel good.

img_5563 (MMS)

Efterlängtat paket från bokus, jag var dock på ett helt annat humör när jag beställde dem!


Mindfulness

Kan inte låta bli att störa mig lite på de lyckliga och harmoniska människorna som pysslar med mindfulness och som dyker upp titt som tätt i olika medier, häromdagen i DN. De gör mig illa till mods med sina korslagda ben och harmoniska ansikten. Jag blir inte inspirerad utan irriterad av softade bilder av slutna ögon under släta pannor och välmanikyrerade händer kring en kopp te bryggd av ekologiska örter. Tanken är fin, absolut, men jag misstänker att det är precis samma människor som sysslade med pilates för ett par år swdan och utbildade sig till yogainstruktörer ytterligare några år tidigare. Innan det var det kristallbalansering och något annat new-ageigt. Det luktar helt enkelt lite halleluja och nyfrälst över dem. Jag kastar förmodligen sten i glashus, men männsikor som missionerar skaver.

Jag är sen

Men om någon annan missat...SE DEN! Jag är inget större fan av Justin, men shit vad grabben är begåvad!

Om jag inte tipsat innan...Möt favoritkakan. Den är den godaste någonsin. Receptet finns
här, nr 3 uppifrån, de andra är bra men favoritkakan alltså... Fantastiska Mia Öhrn står för receptet. Jag har tipsat om den förut, inte sant? Jag lär göra det igen. Jag skippar rommen och maken skär ut en mall i kartong så vi kan pudrar en tjusig figur i florsocker ovanpå. Sist serverade vi med hemgjord hallonsås, det var en hit. 


Bästaste klappenVi har haft så roligt med lilla killens kulbana, både 40-åringen, 39-åringen och 7-åringen. Den har dessutom prövats på diverse släktingar och vänner och den funkar fint från 3 år upp till 52 år. 4-åringen bygger om den till en picka och pangar på oss.

Valfriheten from hell

Har mellandagsreafyndat på tre olika ställen. Hämtar mina paket på lika många ställen. ICA, videoaffären och spelombudet. De två första är kanon, har generösa öppettider och inget krångel, men det tredje, huga! Om det överhuvudtaget har öppet står där en sur och bitter människa som suckar högt (HÖGT) och himlar med ögonen när man vill hämta sitt paket.

zzz

Lovet börjar gå mot sitt slut, vi har varit lediga sen 23:e och jag behöver jobba inför en konferens nästa vecka, så kidsen åker tillbaks till fritids och dagis imorgon. Det har varit så skönt, första jullovet sen jag fick dem som jag känner mig utvilad av att vara ledig. Färre konflikter, mindre testande av gränser, mer sova, ja allt har varit bättre. Det känns lovande inför sommarledigheten som jag normalt ser som ett smärre helvete. Men i år kanske är året då jag slipper längta tillbaks till jobbet? Ja men vi säger väl det. Prognosen är god.