Dagens häxperiment: chokladfondanter

img_0140 (MMS)

Dagens häxperiment: chokladfondanter


Blåsippor! Förra året kom de tre veckor se...

Blåsippor! Förra året kom de tre veckor senare, precis när mamma låg för döden. Märkligt att det här året gått så fort. Sorgen är lättare nu, men det har varit ett jobbigt år. Att det fungerat såpass bra ändå beror på en stöttande man, god sämja mellan mig och mina bröder, fina vänner och att jag gav mig själv tid att sörja. Lyssnade på mig själv och accepterade att sorg kan komma i många skepnader. Det är inte över än, men det värsta är förbi.


Angående den berömda 40-årskrisen. Jag har...

Angående den berömda 40-årskrisen. Jag har funderat både länge och väl och kommit fram till att det är väldigt konstruktivt att krisa. Folk rynkar på näsan åt krisen, man skämtar om den, man skäms, men de facto så får krisen folk att ta tag i saker de drömt om. Massor med folk jag känner har börjat träna, slutat röka och börjat hänge sig åt massa roliga saker. Ett par stycken har brutit upp från pissiga äktenskap och det är verkligen positivt. Lite som att nu är vi snart 40 och har levt i det här dåliga förhållandet i tio år, ska vi verkligen göra det tills vi dör? Någon har köpt en motorcykel, folk skrattar lite, men vad faaan, så bra! Äntligen åker han motorcykel, han har ju drömt om det i tio år, innan barn och hus och karriär kom emellan. Grattis till den nya hojen, den nya kondisen, det nya intresset och välkommen till 40-årsåldern.


pms

Jag har seriösa pms-problem. Det är inte roligt att erkänna, men så är det. Det är så illa att jag funderat på om jag inte behöver något slags SSRI-preparat. Det är inte katastrof varje gång, men typ varannan är det så illa att familjen går och hukar. Agressiv och depressiv på samma gång. Med en släng av självmordstankar. Men varför gör jag inte något åt det? Kanske för att det känns som ett nederlag att erkänna. Kanske för att jag är rädd att inte få hjälp om jag väl masar mig iväg till husläkaren. Psykiska åkommor och "kvinnoproblem" viftas ju som bekant oftast bort om det inte är fara för ens liv. Kanske för att det funkar hyggligt om jag sköter om mig och tar in varningstecknen i tid. Men efter förra veckans mastodontsvacka, med missade träningar, brist på sömn och utbrott som jag verkligen skäms för känns det som om botten är nådd. Jag har gjort upp en plan där jag under tre månader ska äta B6 och Agnus Castus och se om det hjälper. Annars lovar jag att gå till husläkaren.

Åka fort

Konstigt det där med rädsla. För fyra veckor sedan höll jag på att kräkas vid tanken på att köra i 90. För en vecka sen körde jag 110 och funderade allvarligt på att skita i kortet. Men så, pang, släppte det och jag vågar!!! Så skönt. Nu vill jag bara ta skiten. Jag är trött på att gneta och nöta. Jag vill köra själv! Sista obligatoriska momentet på onsdag. Sedan kan vi väl hålla tummarna för en provuppkörning va? Och en riktig. Please!

Hb 110

Det är lyxigt att jobba på ett företag som satsar på bra företagshälsovård, det är en förmån jag lätt glömmer. Men vilket bedrövligt Hb! Ynka 110 är verkligen inte mycket att hänga i julgranen, detta trots hyggligt B12-knaprande under ett par månader. Nu får jag boosta på med Hemofer och B12 varje dag och hoppas på att få upp det närmare 120 som är den nedre gränsen.

Cyklo-F hjälpte i alla fall, kära tipsare. Det var mer likt en normal omgång, för första gången på fem år!

Herre vad mycket blod-snack, nu får det räcka va?

Tre nätter i Paris! Vi vågade åka med barn...

img_0440 (MMS)

Tre nätter i Paris! Vi vågade åka med barnen och om vi väljer att bortse från lite skrik och gap (vrål) så gick det alldeles utmärkt. Tantåldern har inträtt, firades med ostron och vin och en sovande fyraåring i knät. Underbart! Shoppingen fick stå åt sidan men det var det värt!