Jag blir anti

Jag kanske är barnslig, men när jag får ett sånt här meddelande från en säljare på Tradera då vaknar trotset i mig:

"Vi vill bara meddela att vi precis har skickat din vinst till dig! Då vi har ett stort antal transaktioner så har vi automatisk omdömeslämning via Tradera. Så fort du lämnat ditt omdöme till oss så kommer vårt direkt till dig. Om du fyller i säljbedömningen så tänk på att våra frakt och leveransvillkor står i auktionen och det är accepterat med lagt bud. Vi har nämligen märkt att en del lämnar låga omdömen på just frakt och leveranstid vilket vi tycker är tråkigt."

Till att börja med var jag rätt less på att fylla i omdömen om folk på tradera, "åååh, världens bästa säljare, bara ++++++++++++++++ från mig!" Men visst, det är så man gör på tradera, så OK.

Räckte det inte med positivt eller negativt + möjlighet att lämna kommentar? Nejmen inte, tradera har infört ett extra moment där man dessutom kan betygsätta fyra olika saker (kommunikation, leveranstid, fraktkostnad och ifall säljaren beskrivit objektet perfekt). Och som ett brev på posten börjar gnällmejlen från proffssäljarna som ovan dyka upp. Självgoda jävlar som har sjaälva ger ett opersonligt och ett standardiserat betyg vill inte att folk klagar på att det tar över en vecka att få varorna "för det står ju i objekstbeskrivningen". Kanske det inte är så dåligt egentligen, betygssättandet, då får ju säljarna reda på vad folk verkligen tycker om dem. För bara för att vilkoren står i objekstbesktivningen behöver man inte tycka att det är bra. Så kära små tatueringssäljare, nui kommer få positivt omdöme av mig men låga betyg på både leveranstid och portokostnad. Ni tog alldeles för lång tid på er att leverera och tog alldeles för mycket i port. Tack för att ni påminde mig!

Kommentarer
Postat av: kretiochpleti

Det bästa är ändå att man ska betygsätta PRISET på varan. Meningen med auktioner är väl själv avgör hur mycket man är beredd att betala? Innebär inte det att man sätter betyg på sig själv?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback