Det mensiga inlägget

Jag köpte en menskopp och jag är i stort sett väldigt nöjd. Det är ett par minus. Jag har väldigt kraftiga blödningar i ett dygn ungefär (tack kopparspiral) och då läcker den ibland och måste dessutom tömmas stup i kvarten (men jag måste också byta super++++ tampong en gång i timman dessa dagar så det går nästan på ett ut). Det är lite geggigare än med tampong, om man inte har tillgång till ett handfat inne på toan är det inte helt kul heller. På plussidan finns: Hygienisk, man kan koka den. Billigt, tampongkostnaden går ner till noll eller ett minimum. Färre irritationer, jag har faktiskt blivit av med min återkommande svamp sen jag började med koppen. Den borde också vara miljövänlig och snäll mot våra reningsverk. Visst, det var inte så kul att börja rota i snipperiet när jag var ovan, man man vänjer sig tydligen vid allt. Nu bekommer det mig inte ett jota. God handhygien är självklart A och O.

Kommentarer
Postat av: Amanda

>Det är lite geggigare än med tampong, om man inte har tillgång till ett handfat inne på toan är det inte helt kul heller.



Och där spricker det för mig.

Väldigt väldigt sällsynt att offentliga damrum har handfat inne i toalettbåset i UK.

Postat av: adrenalin

Där spricker det för mig med. Om jag har storblödardagen och ska på bio blir det inte menskopp. Men om man blöder normalt behöver man inte byta lika ofta som med tampong. Upp till tolv timmar kan man ha i den (fast det är dagar då det är ganska lite blod) och då funkar det oavsett om det finns handfat eller inte.

2010-01-09 @ 13:52:55
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: Anna Klara

Var köpte du, och fick du rätt modell på en gång? Jag avtänds en aning av tanken på att behöva prova mig fram. Är ganska lat. I övrigt verkar det ju extremt överlägset.

2010-01-09 @ 18:37:19
Postat av: adrenalin

Jag köpte här: http://www.menskopp.se/shop/ kollade deras stoleksguide och valde en råååsa ladycup, jag är helnöjd. Det svåraste var att välja färg!

2010-01-09 @ 18:52:31
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: Anna Klara

Ja, deras guide verkar ju faktiskt vara ganska vattentät. Tack! Känns faktiskt lite lite spännande. Haha.

2010-01-09 @ 21:08:37
Postat av: adrenalin

Ska du beställa en? Tyckte nog det var spännande, vad är det tecken på? Att man är lättexhalterad? Låt det gode gud inte vara tecken på att man håller på att bli gammal!

2010-01-09 @ 23:50:47
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: ak

Japp, beställde! Ja ha ha, vi kallar det förmåga att glädja sig åt det lilla va.

2010-01-10 @ 10:48:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback