Sovmorgon

I vårt hushåll håller vi stenhårt på regeln sovmorgon-varannan-morgon-på-helgen. I praktiken sover den ena till tio på lördagen och den andra till tio på söndagen. Undantag ges endast i fall av sjukdom. Om en av oss väljer dra iväg tidigt på något en helgmorgon (aktivitet, utbildning, en del älskar att dra upp folk vid åtta på en lördagmorgon av någon anledning) och den andra måste gå upp samtidigt, betyder det att man avstår sin sovmorgon den helgen. Millimeterrättvisa funkar bra här. Det har naturligtvis uppstått i kölvattnet av en lång period då vi var nära att börja hata varann i ren sömnlöshet. Nä, kanske inte hata, men bittra och arga var vi.

Jag förstår inte varför inte alla anammar detta. Istället för att sitta och gnälla på fejjan om att de gått upp "fem idag igen". Ställ lite krav brudar, för det är altid alltid tjejerna som går upp lördag och söndag och sen tjurar och gnäller. Vore det så farligt med lite sömn, lite mer glädje, lite mer jämställdhet och kanske t o m lite mer sex? Som ett resultat av att man bli gladare och nökdare eller åtminstone mindre sur och missnöjd. Eller nä, det kanke är lättare att sitta och gnälla.  


Kommentarer
Postat av: Anna Klara

Vi gör också så. Eller, vi gör så de helger vi känner att vi behöver sovmorgon nuförtiden (!). Vi har ju turen att den yngsta gärna sover till i alla fall 8 och den stora sköter sedan länge sig själv...så HIMLA skönt när de blir större.



Men liksom köpslå, varför gör inte fler det? Det är ju så win-win. Bio på lördag mot poker på torsdag. Alla nöjda och glada.

Postat av: adrenalin

Åtta, himmelriket m a o! Våra har en tendens att vakna 6:30, eller, den ena och så ligger denandra och trynar till 8:30 och så gör de tvärtom dagen efter...

2009-09-06 @ 11:55:22
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: Anna

Ja här tar vi varannan läggning och varannan sovmorgon. Vet inte om folk tycker att det låter trist eftersom de vägrar "sätta regler". Men om man inte har det så tenderar det ju att bli samma mänska som gört varje dag.



Jag älskar 50/50. Finns ingen bättre bot mot bitterhet.

2009-09-07 @ 17:31:18
URL: http://mercyfuck.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback