Självbedrägeri

I sex och ett halvt år har jag varit mamma. På dessa sex och ett halvt år har jag fortfarande inte förstått att helg INTE betyder vila när man har barn. Att inga böcker blir lästa, att inga sovmorgnar blir sovda. Att inga bajsningar sker i lugn och ro att inga frukostar blir ätna i tystnad till prasslet av dn. Att inga filmer blir sedda att inga bad med sin älskling blir tagna. Om man bortser från barnfilmer och ett iofs trevligt bad med den blivande treåringen. Men varför är barnen spattiga vad man än gör för dem och varför, varför, varför vaknar de halv sju? När vi får dra dem ur sängen halv åtta veckans övriga dagar? Idag har det varit mer kaosartat än vanligt. Vi tittar på efterlängtad morgon-tv (bannlyst på veckodagar) men kidsen hoppar i soffan och slänger leksaker på mitt kaffeglas (buhu buhu, bara fyra bodum kvar, de säljs inte längre) som såklart går i kras. Fram med dammsugarn, jag skär mig, maken som skulle ha sovmorgon vaknar och kan inte somna om. När jag går och skiter ramlar den blivande treåringen ner från fönsterbrädan och slår sitt lilla huvud. Kaos igen. Följt av frukost. När barnen har varit vakna i fyra och en halv timma är jag så less på dem att jag kan ge bort dem. Allt för en stunds vila, läsa en bok, se en film klockan åtta istället för tio, ett bad och lite nupping utan att ha ena örat påslaget hela tiden. Sen kan de få komma hem igen. Och jag förtjänar visst att ha barn fast jag känner så här ibland.

Kommentarer
Postat av: ak

Jag vet, det är helt sjukt. Längtar var och varannan helg efter vardag igen. För oss skiter det sig när vi försöker få saker gjorda samtidigt som man ska fira helg och ha det mysigt och vara utomhus och stimulera. Huset ser ut därefter.

2009-10-25 @ 12:46:28
Postat av: adrenalin

Storhandla, städa, stimulera, mysa, gå på kalas och vila på en och samma gång, det går ju helt enkelt inte!

Postat av: Amanda (Alla har en bok)

Klart du gör!

Vardag -> rutiner, regler, måsten (rätt skönt, ja!).

Helg -> illusionen av "fritid" -> besvikelse.



Fast det är en himlans kort period ändå, utslaget på ett helt liv, no? Fast jag vet ju att det inte känns så mitt inne i allt.

2009-10-25 @ 16:13:26
URL: http://allaharenbok.blogspot.com/
Postat av: adrenalin

Helg->illusioner av "fritid"->besvikelse, snyggt illustrerat!

Visst är det en kort tid, problemet är ju att jag inte lär mig!

2009-10-25 @ 17:27:12
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: ak

Men har ni nån chans på barnpassning ibland?

2009-10-25 @ 18:53:19
Postat av: adrenalin

Nja, vi har ju hittat en tjej som ska ställa upp mot betalning, och det blir nog bra, jag vet inte vad jag ska erbjuda henne bara! Mormor är för sjuk och farmor o farfar bor på andra sidan landet. Vi har inte fixat det så bra för oss helt enkelt. Till stora har vi lätt barnvakt, men lilla, han är så busig så honom vågar man inte leasa ut på vem som helst.

2009-10-25 @ 19:02:49
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: ak

Vi har också en vild yngsting!



Otroligt skönt att ha ett proffsigt arrangemang, kan jag tänka mig. Är så in i norden less på att stå och skrapa med foten och tigga mina föräldrar på vaktning. Sux. Men ja, vad fasen ger man?

2009-10-25 @ 22:28:57
Postat av: Jennie

Ho ho ho, ja skoja inte! Minns knappt helgerna pre-barn med fikarundor på stan och sen ligga-på-sängen-med-filt och läsa bok. Men det lär dyka upp igen, om sisådär trettio år. :-)

2009-10-26 @ 18:49:10
URL: http://tjockalocka.blogspot.com
Postat av: adrenalin

Mmm, undra om man hade vett att njuta på den tiden? Minns inte...

2009-10-28 @ 20:36:52
URL: http://adrenalin.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback