Vildjäst
Jag har länge varit sugen på att göra egen jäst (vildjäst eller Levain). Glad i hågen hällde jag ihop russin, vatte och honung, ställde detta i skåpet ovanför kylen (det måste vara lite varmt annars jäser det inte). Skaka om två gånger om dagen. OK. Det funkade i två dagar. Sen glömde jag tre skakningar. Nu vet jag varför man måste skaka. Annars möglar skiten. Bortglömd i en vit burk ovanför kylskåpet. Urk. Nästa gång ska jag pröva med genomskinlig burk och aprikoser.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Åh VAD KUL!
SYND ATT DU GLÖMDE. DET VERKADE JU SPÄNNANDE.
Postat av: adrenalin
Spännande, menar du allvar? Jag ska göra ett nytt försök med aprikoser i alla fall som jag hittat här:
http://paindemartin.blogspot.com/2008/02/vildjst-p-aprikos.html
Trackback