att rösta, gud och annat

Många jag pratar med tycker att det är så svårt att bestämma vad de ska rösta på. Det är privat, men vad velar folk emellan egentligen? Moderateran och sossarna? Jag kanske är lyckligt lottad som vet vilket block jag ska hålla mig till? Visst har jag ifrågasatt min kommunisktiska uppväxtmiljö, men att gå längre till höger än sossarna vore mig främmande. Saker som jag tycker är svårare är, "vem är jag?", "finns det en högre makt?" och "kan man försonas med det faktum att man ska dö en dag?". Det kanske inte de politiska velarna har lika svårt med? Eller har de det ännu jobbigare än jag när det gäller såna frågor, i så fall har de det inte lätt!
För övrigt saknar jag i alla fall Gudrun oerhört mycket, hon var så skönt populistisk och stark.

Kommentarer
Postat av: kribz

jag har snarare problem med "ska jag rösta blankt eller på DET partiet?". vilket block jag vill ha känns självklart, men tycker de flesta partier är ren skit.
uteslutningsmetoden eller blankt? jag har fortfarande inte bestämt mig tyvärr.

Postat av: lilla ego

Jag är en sån som har svårt att bestämma mig. Det finns helt enkelt sidor hos båda blocken som tilltalar mig. Visst ska vi tillsammans hjälpas åt och se till att ALLA har det bra, men nog måste det väl även finnas rum för individen? I tell you, jag har riktigt svårt för att bestämma mig. Dessutom tycker jag att ideologi- och blockgränserna är rejält suddiga. Ismerna syns helt enkelt inte, mer än i ett par frågor. För mig är det i alla fall viktigt med personval, jag röstar på någon som jag tycker är bra och har vettiga åstiker. Det är mindre viktigt för mig vilket parti den tillhör (inom vissa rimliga gränser så klart). För mig är det också viktigt att få in nya, unga, hungriga personer i riksdagen.

2006-09-10 @ 11:50:33
URL: http://stoppamigjuni.blogspot.com
Postat av: lilla ego

Men tror mig, jag grubblar lika mycket på de existensiella frågorna för det :) galet mycket faktiskt.

2006-09-10 @ 11:51:36
URL: http://stoppamigjuni.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback