sämsta/bästa mamman

Linda Skugge skrev en lista över saker som gör henne till en dålig mamma. Jag skulle inte kunna skriva en sån tror jag, för jag skulle skämmas ihjäl för saker jag gjort eller sagt. Det som gör mig i mina ögon till en dålig mamma är att jag inte har något tålamod med min son när han trotsar och testar mig. Jag går igång alldeles för snabbt. Sen har jag varit väldigt svartsjuk på min mans fina relation till sonen. Han var hemma längre än jag och tog över i en fas där de bondade oerhört starkt, så länge var pappa den absoluta favoriten. Det var smärtsamt och jag betedde mig illa vid flera tillfällen (massor av gånger för att vara ärlig) för att jag kände mig så utanför.

Ett tag tänkte jag att om vi får ett barn till så ska jag vara hemma hela tiden så att jag får bonda mest och blir favorit, men idag har jag ändrat mig. Sonen tycker lika mycket om oss bägge nu och jag känner många andra familjer där pappan inte fått bonda och jag tycker att de har det sämre än vad vi har. Det här tycker jag gör mig till en bra mamma, jag vågade lägga mina egna behov åt sidan (även om det blev gråt och tandagnisslan) och sätta mitt barn i första rummet.

Det blir alltså ingen lista, dels för att det inte är bra för mitt dåliga själförtroende, dels för att genom att negga missar man det bra man gör - och det är uppmuntran som gör en till en bättre förälder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback