Odjuren

Vi har två kattskrällen, jag har nämnt dem någon gång förut. Den ena är en tjock röd kastrerad hona som förmodligen inte är världens vassaste, hon är ganska slö och så gott som stum. Den andra är en russian blue som är okastrerad men går på p-piller, tanken är väl att vi ska para henne någon gång. Hon är jätteliten, smal, oerhört energisk och pratig, för att inte säga skrikig.

Jag vägrar ha dem i sovrummet på nätterna, den ryska stör oss så vi inte kan sova. Om hon lyckas få upp dörren när vi somnat kan hon inte fatta poängen med att vi allsammans är i sängen utan att just hon blir klappad. För att råda bot på vårt sovande river hon oss på näsorna tills vi vaknar och klappar henne, eller det är vad hon tror ska hända, men hon åker ut. Hon lär sig aldrig så hon kanske inte är så smart när allt kommer omkring.

I nya lägenheten kan vi låsa in katterna i hall/badrum/köksdelen på nätterna och ha det öppet i övrigt, det är jätteskönt, vi får in luft och lillplutten kan komma till oss när han vill (varje natt kommer han tassande). I gamla lägenheten stängde vi in oss alla tre i sovrmmet och det blev kvavt och äckligt. I efterhand tycker jag att vi borde slängt ut katterna ur ett av de angränsande rummen redan då eftersom de tycks tycka att den här nattliga lösningen är helt OK, bättre sent än aldrig dock.

Märkligt att se hur man kontruerar sin tillvaro för att få allt att passa ihop, känns lite knasigt när man ska förklara för andra (brukar låta bli helt enkelt) men vi är faktiskt nöjdare än någonsin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback