städa vs tvätta

Det tog lång tid innan jag insåg att min käre man städar när han mår kasst. Det är ju praktiskt för lägenheten blir skinande ren, men inte alltid roligt, för det är förknippat med att han ska vara rätt stissig för att hamna i städläget. Alltså, han städar även i normala fall, både vid gott och dåligt humör, men det finns ett tredje läge och det är "städa bort din söndagsångest"-läget.

Igår gick det upp för mig att min egen motsvarighet (som jag naturligtvis trodde att jag inte hade) är att tvätta. Full av gnagande känslor satte jag igång att sortera tvätten bara för at bli upprörd över att högarna var för små för att motivera en rejäl tvättdag. Som en tokig gick jag runt i lägenheten och letade tvätt. Hittade några saker till, men fortfarande inte tillräckligt.

Jag trodde att tvätta var något jag gillade i allmänhet och helt enkelt föredrog framför att städa, men för fan - det är ju ångestdämpande! Vilket par vi är, vi får både rent hem och rena kläder med hjälp av våra olustkänslor, inte illa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback