Vildjäst ut - Surdeg in

Efter att ha bakat på vildjäst under en lång period ska jag begå surdegspremiär. Jag bakade iofs på surdeg för fem år sen men har förståttt att den surdegen inte var färdig. Problemet då var att jag inte hade en bra manual att följa. Men nu har jag en som bubblar och mår fin-fint i skåpet ovanför kylen, redo att invigas imorgon. Anledningen till att det funkar nu heter Martin Johansson. Hans blogg har verkligen blåst liv i mitt bakande och jag kan rekomendera att investera i hans bok. Allt och mycket mer står förstås i bloggen, men det kan lättare med en bok ibland. Det som är så fantastiskt med Martin är att han är generös och pedagogisk. Han delar glatt med sig av knep och förklarar hur det ska lukta, vilken konsistens som är bra och det finns ofta bilder att titta på. Sakanr man degblandare (assistent) kan bloggen kännas lite avskräckande, men jag hittade ett recept även för den som inte kan knåda!

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Vildjäst har jag inte vågat mig på...men surdeg är bra! Och kul. Namnet till trots! :D

Postat av: adrenalin

Vildjäst är kul, jag har gjort på aprikoser, man får en brun grumlig vätska som man med lite tålamod kan använda som jäst. Gött! Surdeg är på G, ska göra en fördeg nu och baka på riktigt imorgon!

2010-02-13 @ 16:50:19
URL: http://adrenalin.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback