Årets mest onödiga

I jakten på våra stålar tar vissa företag till vad som helst för att sälja mer. Listerine har nu lanserat en lila, en LILA munskölj för att fånga in kvinnorna. De tror visst att brudar inte vill gurgla sig med grön munskölj utan vill ha en bruuudig färg på sköljet. Det här har man förmodligen kommit fram efter att tillsatt någon krystad fokusgrupp som säger vad som helst för att få sina pengar och gå hem. Men vad innehåller skiten då?

water,
sorbitol solution,
alcohol (21.6%),
flavors,
poloxamer 407,
sodium lauryl sulfate,
phosphoric acid,
sucralose,
dibasic sodium phosphate,
D&C Red No. 33,
FD&C Blue No. 1

Well, du betalar ganska mycket för vatten, skiten innehåller inte ens fluor, så effekten blir att du spolar bort fluoret från tandkrämen (du vet väl att du inte ska skölja munnen efter du borstat tänderna?). De mystiska sakerna som poloxamer 407 och sodium lauryl sulfate är surfaktanter som ska ge en bubblande effekt i din mun. Phosphoric acid och dibasic sodium phosphate är pH reglerare och fosforsyra (på svenska) är rent ut sagt dåligt för tänderna. Sucralose är ett icke nedbrytbart sötningsmedel, sorbitol är ett nedbrytningsbart dito. Så där har ni det, det enda bakteriedödande i sköljet är alkohol, så du skulle få samma effekt om du gurglade runt en sup. spä den med vatten och häll i lite karamellfärg om den verkar trist. Rosa för flickor och blått för pojkar. Och svälj för fan inte, då blir du full. 

Kommentarer
Postat av: Louise

Aj, låter inget vidare.



Men jag vet EN fördel med Listerin, och det är mot mina otäcka munsår som jag haft problem med sen jag var liten. Sköljer jag med Listerin är de bedövade i ett dygn efteråt, eller så försvinner de helt. Listerin är det enda som någonsin har hjälpt. Men bra för tänderna? Hmm, not so much.

Postat av: kletigochpetig

Om vi för en stund utgick ifrån att den faktiskt skulle vara effektiv- vill man, effektivt, döda alla bakterier man har i munnen?

2009-02-24 @ 13:28:57
Postat av: adrenalin

Louise, har du såna där små innuti munnen (afte kanske de kallas?) jag har såna och det enda som hjälpe är en kräm som kommer från england som heter bonjela (http://www.bonjela.co.uk/). Finns tyvärr inte i sverige.



Kletig och petig, jag undrar detsamma, i tarmarna har vi goda bakterier också, kan vi ha goda bakterier i munnen med?

2009-02-24 @ 15:21:36
URL: http://adrenalin.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback