Phil

Under många år skulle jag hellre dött än att erkänna att jag hade köpte en Phil Collins skiva bara för att kunna lyssna om och om igen på In the air tonight. Jag var ju sexton och hårdrockare gubevars. Än idag känner jag stark ambivalens när folk hånar Phil, som att jag fortfarande älskar den här låten men inte kan erkänna det. Men jag erkänner, jag älskar den här låten. Om inte annat för känslorna den väcker. De är så starka att jag objektivt inte för mitt liv kan avgöra om det är en riktigt kass låt eller ett mästeverk.

Kommentarer
Postat av: Amanda

Det är ett suggestivt mästerverk.

Postat av: adrenalin

Skönt, jag lutar ditåt jag med!

2009-08-29 @ 20:07:52
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: Michaela

Den är ju jättebra! Ingen anledning att skämmas.

2009-09-03 @ 20:38:01
Postat av: adrenalin

En till! Bra, bra!

2009-09-04 @ 17:26:44
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Den som inte tycker att In the Air Tonight är en höjdare och en av 80talets absolut bästa är lite loco. (Tror mig)komma ihåg att den var med i Miami Vice avsnitt som Collins gästade och spelade knarkskurk i. Det där härliga och mäktiga intrummandet mot slutet som bara dundrar in medans Sonny Crocket åker ödesmättat i sin ferrari gör att man fortfarande får rysningar. Kan däremot ha vart två olika avsnitt, men ändå!

2009-09-06 @ 16:56:43
Postat av: adrenalin

Jag trodde den var sountrack till "Against all odds" och att texten (typ) "If I would see you drowning, I would not let I hand, I know you were there, I know what you did, I saw it with my own two eyes" refererar till en scen i filmen?

2009-09-06 @ 17:14:25
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: adrenalin

Blandade ihop den med titelsången till Against all odds som Collins faktiskt gjorde, men kolla låten har ju för sjutton en egen wikipediasida: theAir_Tonight" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/IntheAir_Tonight



Där man läsa om en vandringssägen som uppstått kring låten (som jag också hört som ung) oc visst var den med i Miami Vice, inte mindre än i piloten!

2009-09-06 @ 17:22:19
URL: http://adrenalin.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback