Men det var ett jävla tjat

Sonen började i den lokala klubbens fotbollsskola i våras. Sen dag ett (eller faktiskt lång innan) har det varit ett jävla tjat på att vi föräldrar ska hoppa in som tränare. Det är tjat på alla träningar, det kommer mail efter mail. Jag fattar ingenting. Betalar vi inte klubben för att de ska träna våra barn? Vi funderar på simundervisning också, är det samma sak där? Och stora killen ska börja sjunga i kör i hölst. Är det meningen att jag själv ska leda körundervisningen då? Så här kan ett tjatmail se ut:

"Vi kommer att ta upp organisation runt lagen. Efter fotbollskolan i våras såg det ut att bli 2-3 pojkgrupper och en flickgrupp. Behovet är att vi har 2-4 ledare runt varje lag som är med och instruerar på plan. Dessutom behöver varje grupp minst en administratör som sköter om hemsidan och närvarorapporteringen även håller adresslistor uppdaterade, de ska helst inte vara samma personer som sköter träningarna. Det behövs också några som är materialansvariga, bollar, tröjor inköp av overaller med mera. Detta vill vi gärna ha klart på tisdagen."

Det är ju ganska mycket folk. Om de nu så gärna vill ha föräldrar som jobbar för klubben kanske de ska erbjuda dem att deras barn får spela gratis?

Jag kanske är naiv som inte har fattat att sveriges fotbollsklubbar bygger på föräldrarnas engagemang,  men jag känner verkligen inte "Åh vilken härlig gemenskap, här vill jag vara med!". Jag blir bara illa till mods av tjatet och känner att om stora killen vill sluta tänker jag inte säga emot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback