Årets julklapp del två

Allså, jag är inte helt förtjust i kristna missionärer som måste frälsa folk för att de ska få hjälp. Därför vill jag nog också  rekomendera en annan webshop för gåvor till behövande. Den förra (i länk nedan) drivs av Läkarmissionen, delar du deras värderingar så är det inget som hindrar att du shoppa hos dem. Är du liksom jag lite mer tveksam till ordet mission, kanske du ska kolla barnfondens shop. De kanske är av samma skrot och korn och bara döljer sitt missionerande, vad vet jag, men nu har jag i alla fall försökt hitta ett alternativ. Jag har absolut inget emot troende människor men jag är starkt emot mission. Det strider mot mina grundprinciper och min bild av vad tro innebär. Hur som haver, shoppa loss nu people!

Kommentarer
Postat av: Amanda (Alla har en bok)

O så bra med alternativ. Tack.

Jag är också tveksam till mission som koncept, vi pratade just om det här hemma i samband med att brittiska kristna missionärer skjutits ihjäl av talibanerna.



Brukar stödja UNICEF annars, det är OK va?

Postat av: Simon Olsson

Jag tycker du ska shoppa på Webaidshop. Läkarmissionen är en insamlings- och biståndsorganisation som samarbetar med kyrkor, men som stöder den sociala delen och inte missionsdelen. Namnet är 50 år gammalt.



Du kan läsa mer på

http://www.lakarmissionen.se/zino.aspx?articleID=634

och

http://www.lakarmissionen.se/zino.aspx?articleID=647



Men inget ont om Barnfondens shop. Huvudsaken är att folk får hjälp!



Mvh

Simon Olsson, webbredaktör Läkarmissionen

2008-11-11 @ 16:01:16
URL: http://webaidshop.se
Postat av: adrenalin

Byt namn då! Helt ärligt är jag inte förtjust i samarbetet med kyrkor heller. Vad har kristna i u-länder att göra överhuvudtaget?

2008-11-12 @ 19:21:15
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: Simon

Vi samarbetar inte bara med kyrkor utan har en del (fler och fler) egna projekt. Men vi ser bara fördelar med att ha kyrkliga lokala partners.



Den största fördelen är att de har jobbat länge i landet och är mest effektiva när det gäller att distribuera hjälpen till dem som behöver.



I övrigt kan jag upplysa om att de allra flesta kristna i världen bor i det du kallar u-länder.



Nu hjälper vi folk, tycker jag. Surfa in på barnfonden! Eller <a href="http://webaidshop.se">Webaidshop!</a>

2008-11-13 @ 08:18:13
URL: http://webaidshop.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback