Heja mig!

Efter att ha våndats i veckor tog jag mig äntligen för att ringa till banken och fixa med lånen på sommarhuset. Jag har velat bli av med topplånet eftersom det är värt mer än vi gav, men inte vetat om jag måste mecka med en värdering eller inte. Ville köpa en större bil också, den lilla spanska bilen räcker liksom inte till med ett barn till och två kattburar som ska köras ut till landet fram och tillbaka. Våra liv såg helt annorlunda ut när vi köpte den. Efter tio minuter våndande i telefonkö (jag lägger på nu, nej jag väntar en liten stund, nej nu lägger jag på osv) fick jag prata med en rådgivare. Topplånet väck, Bottenlånet låst ett år, kostnaden blir densamma som innan, inga amorteringar. OCH vi börjar spara! Efter nästan elva år tillsammans, lagligt vigda i åtta, två äkta ungar, gemensamt förstahandskontrakt, ett sommarhus, en bil och gemensamma lån på en halv mille har vi ÄNTLIGEN skaffat ett sparkonto. Jo jo, det tog ju bara åtta år innan vi skaffade ett gemensamt konto varifrån räkningarna dras, så det är ju rekordtempo för att vara oss. Nu ska här sparas. Vi har råd att spara. Vi behöver spara. Det har gnagt i mig i flera år. Nu gör vi det. Ingen bil blev det, men det ska vi ordna i sommar. Det lönade sig inte att låsa upp huset i ett billån när man kan ha bilen som säkerhet och det har de säkert rätt i.

Jag hatar pengar, eller jag vill ha pengar, men jag vill att de bara ska trilla in, inte behöva mecka med dem. Jag nästan skakade när samtalet var avklarat. Gissa mig om jag känner mig som Queen of fucking everything idag!

Kommentarer
Postat av: Anonym

queen of fucking everything. Jo tydligen.



2008-05-29 @ 18:29:19
Postat av: Blåskägg

Får man röra pengarna på ett sådant där sparkonto?

Postat av: adrenalin

Jag skaffade ett fondkonto, och då är det fonder som ska säljas av, det kan man göra närsomhelst och få pengarna nästa dag. Sen ska jag öppna ett räntesparkonto hos riksgälden, där får man ansöka skriftligen om att ta ut pengarna och så tar det ett tag innan de kommer. En vecka om jag inte minns fel.

2008-06-06 @ 19:41:10
URL: http://adrenalin.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback