greed

Det finns ingen måtta på hur giriga folk kan vara, i dn idag berättas det om en farbror vars sambo dött. Sambons dotter som ärver halva bostadsrätten kan inte låta gubben bo kvar tills vidare utan vill ha ut sina stålar nu nu nu och säljer kvarten med gubben kvar i. Mannen varken vill eller kan köpa ut henne. Brutalt och tragiskt, fy fn för såna okänsliga typer! Skriv samboavtal eller gift er så slipper ni bli utslängda av giriga styvbarn om ni nu har såna. Det finaste jag vet är en kompis mamma som lät sin styvfar bo kvar i sin mammans (kompisens mormors) hus efter hon dött, trots att de inte tecknat samboavtal. Han var invandrare och hade inga barn här, hur skulle hon kunna ställa honom på bar backe, vem skulle ta hand om honom?

Kommentarer
Postat av: kretiochpleti

Ett samboavtal hjälper tyvärr inte mot det där.



Genom samboavtalet kan man sinsemellan reglera i vilken utsträckning sambolagen ska gälla när man bryter upp ur samboskapet. Men man kan inte avtala bort styvdotterns rätt till arv.



De skulle ha gift sig.

Postat av: adrenalin

Du har helt rätt. Kan man skriva testamente så att sambons barn måste vänta tills man själv dör? En del vill ju inte gifta sig.

2008-08-12 @ 12:46:28
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: kretiochpleti.blogspot.com

Jag är fullständigt tappad bakom en vagn, det hade inte hjälp om de hade gift sig heller. Sambons barn hade som särkullbarn ändå kunnat kräva ut sitt arv.



Inte ens genom testamente hade det gått.

2008-08-12 @ 14:04:23
Postat av: adrenalin

Äh, du verkar inte ett dugg tappad bakom en vagn, snarare enormt insatt. Hmm, man får väl vara glad att en karl inte har några oäktingar som tänker klå en på sommarhuset då. Det är väl bra att man inte blir snuvad på det man har rätt till om ens förälder dör, men lite medmänsklighet vore inte helt fel. Jag är idealist, inte jurist...

2008-08-12 @ 14:17:04
URL: http://adrenalin.webblogg.se/
Postat av: kretiochpleti

Akta dig! Oäktingar kan ge sig till känna när som helst och från låångt bakåt i tiden ;)

2008-08-12 @ 15:19:28
Postat av: adrenalin

Jo jo, kanske hans vilda ungdom ger sig till känna! Då skulle äldste sonen bli glad, han vill ha ett storasyskon ju!

2008-08-12 @ 16:53:31
URL: http://adrenalin.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback