godast!

godast!Jag har alltid tyckt att det te man köper i sverige är så klent. Liptons och Twinings är engelska men anpassade för svenska marknaden, så de är jättesvaga. Vad är det för fel på svenskars te-smak egentligen? Kaffet ska gärna vara starkt, men teet ska helst vara svagt och smaka någon artificiell blomblandning. Urk.

Jag vill ha mitt te starkt och svart, dvs fritt från tillsatta smaker. Och nej, Earl Gray innebär inte svart även om väldans många tycks tro det. Bergamottolja är ofta ganska vidrigt. Te kan faktiskt smaka gott i sig och inte behöva tillsatser, men då måste teet vara starkt.

Att jag inte är ensam insåg jag när jag upptäckte Typhoo. Typhoo är så starkt att påsen knappt behöver ner och vända i vattnet, dessutom finns den som decaf så man kan dricka te på kvällen utan att behöva ligga och stirra i taket hela natten. Sen vill jag inte ha en pyttedroppe mjölk i som mina engelska tevänner utan det ska vara en rejäl slatt, inget socker.

Numera tar jag med mig egna tepåsar när jag reser bort, precis som svärmor. Det är praktiskt att slippa sitta och må illa över en ljusbeige kopp söders höjder.

Jag är ingen anglofil utom i två hänseenden, jag vill ha mitt te engelskt och jag vill ha min man likaledes engelsk.

Kommentarer
Postat av: Diana Kelder

Hej!
Jag tycker också om typhoo decaf men finns det isverige att köp? Ha det bra!
MVH
Diana

2008-01-06 @ 20:16:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback