Inte barnvänligt

Vi var på Östasiatiskas drakutställning "för barn och familjer". Vilket skämt. Vad sägs om det här: Ett rum med drakar (kites) som man absolut inte får röra, men som hänger så att ungarna är på dem och fingrar ändå. Ett kalt rum med fula väggmålningar som ska föreställa en draklya, dvs ett sagorum, och visst det ligger några böcker där. Storplutten rusar självklart in, här var det ju äntligen något man fick röra, varpå en aggressiv museivakt rusar fram och väser att man inte får ha skor på mattan. Visst, men sonen kan inte läsa, han är ju fyra år gubevars, dessutom är skylten ca 3x8cm, och i grått så vi föräldrar hinner knappast läsa den heller. Ett tips till museet: Skoförbud illustreras lämpligen med bilder av överkryssade skor samt en linje i gult och svart på golvet med texten "skogräns". Mer att klaga på? Tja vad sägs om en suddig film på kinesiska som varken var dubbad eller textad. Ingen information om grunddragen i berättelsen stod att finna heller. Utställningshallen bestod av fem-sex montrar och några bilder. Inget att ta på, pilla på eller dra i. Sorry Östasiatiska men barn och deras familjer vill ha annat än barnförbjudna saker. Själva tappade vi totalt lusten efter att sonen hade fått sin avhyvling.

Nu ska ni alldeles gratis få tips på sånt som verkligen skulle funka för barn:
-En eller flera stora mjukisdrakar att rida och klättra på. Kanske även något att verklgien leka med, drakpussel, drakklossar eller något i den stilen.
-Utklädningslåda
-En riktig målar hörna med penslar, färger, fetkritor, inte bara några ofarliga pennor. Sätt gärna upp barnens teckningar också.
-Saker att måla på, dvs drakar. Om man nu bara har råd med papper, varför inte drakformat papper? Eller färdiga drakar (kites) man får köpa och sedan måla själv
-Ballonger
-Ansiktsmålning alternativt målning på armen.
-Drakar man faktiskt får ta på. Stendrakar, papier maché drakar, plastdrakar, porslingdrakar, kitschiga drakar, osv
-Bildspel i draklyan
-Sagoläsning, den arga museivakten kanske skulle må bättre av att få läsa sagor högt för barnen.
-Drakverkstad: Man har visst haft drakverkstad på sportlovet, dock räknades inte den här helgen (3-4/3) till sportlovet, skumt. Det har alltså inte varit tillräckligt med verkstad.
-Visningar varannan timma, inte en gång på onsdagar och en gång på söndagar.
När vi var där var det sex barn i passande ålder för en visning, kanske den griniga vakten kunde ha fått göra såna saker istället, hon är säkert välutbildad och känner att det är trist att bara sitta i kassan samt agera vakt.

Tips på saker att sälja:
-Drakkort
-Drakposters
-Drak-tattoos
-Barnböcker om drakar
-Mjukisdrakar och flygdrakar
-Kitschiga drakprylar från Kina
Men hallå museishoppen, har ni ingen koll överhuvudtaget?

Förra gången vi var på Östasiatiska sa vi "Aldrig igen". Den här gången lät vi oss luras av meningen "för barn och deras familjer", det gör vi inte om. Det är möjligt att Östasiatiska lider av dålig ekonomi, men brist på pengar är inte detsamma som brist på fantasi och det här var bland det mest fantasilösa jag sett på länge. Man får en känsla av att någon vill ha det minimalistiskt och stilrent på Östasiatiska, barn gillar varken minimalism eller stilrenhet. Men utställningsansvarig har antagligen aldrig träffat några riktiga barn.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja visst känner man sig lurad på sina sextio spänn i inträde när det knappt finns något för vuxna att titta på heller. Var med om precis samma grej med tjurig vakt och allt det där. Helt galet att kalla det barn och familje utställning.

2007-03-04 @ 13:39:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback