choklad

Man vill ju vara en god medborgare och köpa så mycket ekologiskt och rättvisemärkt man bara kan. Köpte ekochoklad (Naturata) idag. Den var inte god. Alldeles för söt. Den slinker nog ner ändå, men jag ska inte köpa den igen. Leter vidare. Måste jag välja mellan KRAV och rättvisemärkt väljer jag det senare. Har i alla fall hittat ett rättvisemärkt kaffe på min kaffeaffär som jag ska prova. Har inte fått igång espressobryggaren ännu, men delar är beställda nu. De kommer snart. Fram till dess kör jag med mockabryggaren. Jag kör med det rättvisemärkta, det är OK i den, men jag vill veta hur det funkar i maskinen för att kunna bilda mig en uppfattning. Jag hoppas så att det är riktigt gott, men annars överväger jag att köra med det ändå, bara för sakens skull.

Kommentarer
Postat av: lilla ego

Det är svårt det där med att försöka vara en god medborgare vid inköpen. Jag pratade med en kille från Chiquita nyligen. Han berättade att deras arbetare numera har skyddskläder som skyddar dem från besprutningen. De har också fackliga organisationer nu, som Chiq. samarbetar med. När det gäller deras kravbananer blir det dock svårare. De besprutas ju inte så där är det ingen fara för arbetaren,
men de som jobbar med kravisarna har ännu inga fackförbund. Så det är bara att välja, besprutat och glada arbetare, eller obesprutat med mindre glada arbetare. Och bananerna har ju färdats lika långt, så miljön går inte riktigt att prioritera heller när man ska göra sitt val.

Postat av: adrenalin

Det händer att man stötrer på bananer som är både krav och rättvisemärkta, men det är tyvärr alldeles för ovanligt. Det är så synd, vi konsumerar ganska mycket bananer hos oss, det är barnens favorit.

2007-06-10 @ 16:14:05
URL: http://adrenalin.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback