Jakten på den perfekta rouillen

Håller på att söker recept på Rouille. Jag ska göra musslor på nyår, två personer kommer, inte illa! Till det ska jag göra aioli och sagda Rouille (jättegod aioliliknade sås som funkar jättebra till grillat också). Men hur gör man den, jag hittade massor av varianter. Här är Icas recept på rouille:

2 potatisar, 2 röda paprikor, 2 jalapeño, 3 vitlöksklyftor, 2 tsk salt, 2½ dl olja.

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikorna och jalapeñopepparn i mindre bitar. Skala vitlöken. Mixa potatis, paprika, jalapeño och vitlök i en matberedare. Tillsätt oljan, lite i taget, och blanda till en tjock sås. Låt stå kallt till servering.

Det som gör mig fundersam är om det ska vara kokt eller rå potatis? Kokt tror jag. Ska det inte vara saffran i också, ut och googla... här kommer nästa recept:

Rouille:
1 potatis
1 msk tomatpuré
1 äggula
4 vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
citronsaft
salt och peppar

Koka en potatis och laga en Rouille genom att köra potatis, tomatpuré, äggula, skalad vitlök och olivolja i mixer eller food processor. Såsen skall vara helt slät och roströd. Smaka av med salt, peppar och citronsaft till dess smaken blir stark.

Jaha det var ju inte direkt likt? Ingen saffran här heller, men potatisen är i alla fall kokt.

Nu kommer ett tredje recept:

1 stor röd paprika, urkärnad och i bitar
2 kokta potatisar
3-5 vitlökar i klyftor (låter mycket)
1 dl olivolja
1 pkt saffran
tabasco
salt
citronsaft

Lägg paprika, kall potatis, vitlök och eventuellt rödpeppar i mixer eller matberedare och kör till en massa.Tillsätt oljan i en tunn stråle medan maskinen är igång. Rör därefter ner saffran och tabasco samt salt och citronsaft

Det här blir det, fast med 3-5 klyftor vitlök

Imorgon ska jag åka till Fittja och handla Baklava till dessert! I love Baklava! Hoppas att det finns något kvar, min mamma har varit där och inte fått köpa pga Id al Fitr, men det är det inte nu och jag hoppas att det finns lite Baklava till mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback